Burgemeester Depla bezoekt De Rotonde voor project ‘0-verkeersdoden’

Woensdag 16 mei 2018 -

Dinsdagochtend 15 mei 2018 bracht burgemeester Paul Depla een speciaal bezoek aan de Rotonde. Hij bezocht een les die in het teken stond van het project ‘0-verkeersdoden’. Door een samenwerking tussen de GGD, bureau Halt, Stichting ZEREEN bij verlies, Gemeente Breda en de vmbo-school de Rotonde is dit initiatief ontstaan.

Het project staat stil bij de risico’s en de gevolgen van het gebruik van teveel alcohol en drugs in het verkeer. De gevolgen van een verkeersongeluk werden toegelicht om de leerlingen bewust te maken van hun rol in het verkeer. Stichting ‘ZEREEN bij verlies’ ondersteunt dit verhaal door de impact van verkeersdoden te benadrukken.

Het ingrijpende verhaal van Gerard en Petra van Jaarsveld, die hun dochter verloren door het gebruik van drugs en alcohol in het verkeer, maakte veel indruk op de leerlingen en Burgemeester Depla. Aansluitend deden de leerlingen en de burgemeester een oefening over het gevoel dat ontstaat als je iets wordt ontnomen wat je niet zelf gekozen hebt. Bureau Halt ging daarna in op de meer zakelijke en inhoudelijke kant van het project.

samen een eigen wijze weg vinden