Project Globaland

Dinsdag 15 april 2014 -

Op dinsdag 22 tot en met donderdag 24 april nemen de leerlingen van de onderbouw van De Rotonde deel aan het project ‘Globaland’. Een onderwijsproject over de maatschappij en de wereld. In groepjes ‘besturen’ leerlingen dan twee dagen een virtueel land waar van alles mis is; slecht onderwijs, gebrekkige wegen en veel milieuvervuiling. Met actieve opdrachten kunnen de leerlingen geld verdienen om hun land te verbeteren. Enthousiaste vrijwilligers van Globaland verzorgen en begeleiden dit project in samenwerking met docenten van De Rotonde.

 

Op donderdag 24 april, de laatste dag van het project, komen de leerlingen in actie voor het goede doel. Per groepje hebben ze hun eigen bedrijf. Hiervoor ontvangt het bedrijfje een kleine lening, een zogenaamd microkrediet. Met dit microkrediet kan het middelen kopen om een product te maken of een dienst te leveren. Het bedrijf kan bijvoorbeeld ingrediënten voor koekjes kopen, deze bakken en ze vervolgens verkopen. Of het bedrijf koopt autopoetsmiddelen en gaat tegen een vergoeding auto’s van bezoekers wassen. Van 14.00 tot 17.00 uur is iedereen van harte welkom om het resultaat hiervan te ervaren. De Rotonde leerlingen zullen de bezoekers dan in de watten leggen.

 

De winst die ze met hun bedrijf maken gaat naar het De Rotonde Cycling Team dat dit jaar in juni deel zal nemen aan de Alpe d’HuZes.
samen een eigen wijze weg vinden